Pszczyńskie grzybki i Chleb z łopaty nagrodzone!
Certyfikowane produkty zachwycały podczas minionego Jarmarku Produktów Tradycyjnych w Chorzowie.
Pszczyńskie grzybki wytwarzane w Gospodarstwie Rolnym Sylwii i Leszka Szczotków w Ćwiklicach uzyskały 1. miejsce w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.
Zaś Piekarnia-Cukiernia Brzęczek z Pszczyny ze swoim sztandarowym produktem Chleb z łopaty zajęła 2. miejsce w konkursie na najlepszy tradycyjny wypiek rzemieślniczy „Pieczywo-Kromka.pl II’ zorganizowanym przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego.
Finał regionalny konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” w województwie śląskim przygotował Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego we współpracy merytorycznej ze Śląskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Częstochowie, a pomysłodawcą i organizatorem centralnym była Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego.
Jesteśmy dumni i serdecznie gratulujemy nagrodzonym, życząc kolejnych sukcesów!