Promocja śląskiej kuchni

11.01

 

Rolada z kluskami i modrą kapustą oraz kopa pszczyńska z Restauracji Zacisze w Brzeźcach promuje nasz region w food trucku „Śląskich Smaków”. 

Food truck ze śląską kuchnią zadebiutował w grudniu. Prócz tradycyjnego śląskiego obiadu w menu food trucka będzie można znaleźć można także szałot, hekele, żur żeniaty, karminadle i żeberka z ciapkapustą, krupniok, żymlok, kołocz oraz kopę.

Pomysłodawcą inicjatywy jest Śląska Organizacja Turystyczna, a potrawy przygotowuje Restauracja Zacisze z Brzeźc, która od lat należy do Szlaku Kulinarnego "Śląskie Smaki". Rolada i kopa przygotowywane w "Zaciszu" otrzymały certyfikat Lokalnej Marki Ziemi Pszczyńskiej, który jest potwierdzeniem wysokiej jakości produktów wytwarzanych na ziemi pszczyńskiej.

Food truck „Śląskie Smaki” z regionalnymi daniami serwowanymi przez Restaurację Zacisze będzie obecny na największych i najważniejszych wydarzeniach w regionie, ale nie tylko. Rolady z kluskami i modrą kapustą wyruszą znacznie dalej, by podbić podniebienia w całej Polsce. To świetny pomysł na promocję śląskiej kuchni poprzez połączenie tradycji z nowoczesną formą docierania do klientów.

 

Rolada śląska z kluskami i modrą kapustą w papierowym pojemniku.
Rolada śląska z kluskami i modrą kapustą w papierowym pojemniku.